Handicap.nl zoekt collectanten, help mee beter leven mogelijk te maken

oproep-bel-300x200Handicap.nl is op zoek naar mensen die willen helpen met de collecte van 17 tot en met 22 juni. Wie een paar uurtjes meehelpt door bijvoorbeeld in de eigen straat te collecteren, helpt een beter leven mogelijk te maken voor mensen met een handicap.

Het geld dat Handicap.nl ophaalt gaat o.a. naar het Ango fonds. Vanuit dit fonds wordt individuele financiële hulpverlening betaald aan mensen die buiten de regelingen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en zorgverzekeraar vallen. Ook wordt sociaal, juridisch, financieel en belasting advies gegeven aan mensen met een beperking. Helpt u ook mee?

Sinds 1927
Handicap.nl is de collecte van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango). De Ango komt al sinds 1927 op voor gehandicapten en chronisch zieken. Daar waar de overheid of zorgverzekeraar het af laat weten, springt de Ango bij waar nodig is. Iedereen met een handicap loopt vroeg of laat tegen problemen of kosten aan. De Ango is de brug tussen overheid en zorgverzekeraar en zorgt dat het geld er wel komt. Voor die gewenste autoaanpassing, sta-op stoel, studie of computer.

Alle hulp is welkom
Van 17 tot en met 22 juni wil Handicap.nl zoveel mogelijk deuren langs om geld in te zamelen. Daarvoor zijn veel nieuwe collectanten nodig. Ook in uw woonplaats! U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden aan het collecteren; zelfs met een enkele straat is Handicap.nl al enorm geholpen. Kunt u niet collecteren? Dan zijn er andere manieren om de collecte te ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld mensen bellen of lijsten invullen. Alle hulp is van harte welkom!

Plaatselijke verenigingen
Verenigingen die een directe link hebben met gehandicapten en/of chronisch zieken zijn van harte welkom om mee te helpen. Minimaal 25% van de lokale opbrengst mag behouden worden voor eigen activiteiten. Dit kan bijvoorbeeld zijn de aanschaf van aangepaste gymtoestellen, het laag houden van contributie of, bij een dagcentrum voor kinderen, een trampoline of fietsen.

Wilt u helpen, bel dan naar telefoonnummer 033-4654343 of mail naar [email protected].
Meer informatie vindt u op www.ango.nl/steun.
Dit is een origineel bericht van ANGO
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen