Havenziekenhuis krijgt Kwaliteitszegel Dermatologie

Array

kwaliteit focus kijkHet Havenziekenhuis heeft deze maand het ‘Kwaliteitszegel Dermatologie’ gekregen. Dit keurmerk is opgesteld door Huidpatiënten Nederland in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en het Huidfonds. Het Kwaliteitszegel maakt duidelijk welke ziekenhuizen goede kwaliteit van zorg bieden voor patiënten met huidproblemen.

De dermatologen van het Havenziekenhuis zijn verheugd over de toekenning van het kwaliteitszegel. Dermatoloog Hilde Both: “We hebben deelgenomen aan de Landelijke Zelfcertificering van het project Kwaliteitszegel Dermatologie. Dit laat zien dat we streven naar hoge kwaliteit van zorg voor huidpatiënten. Onze patiënten kunnen bij ons goede zorg mét persoonlijke aandacht verwachten.”

Het project Kwaliteitszegel Dermatologie is een ambitieus, innovatief project dat patiënten en verwijzers op den duur transparantie in de dermatologische zorg zal gaan bieden. Het zal uiteindelijk op een systematische wijze beschrijven waar patiënten goed terecht kunnen met een specifieke huidziekte en/of voor een specifieke behandeling.

Om het keurmerk te verkrijgen moet een instelling voldoen aan een set van criteria, die aangeven wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met een huidaandoening. Deze criteria betreffen de deskundigheid, emotionele ondersteuning, informatie en voorlichting, evaluatie van het eigen handelen, samenwerking, toegankelijkheid, transparante zorg en werkafspraken.

Aan patiënten die het Havenziekenhuis hebben bezocht zal worden gevraagd om het centrum via een gestandaardiseerde manier te beoordelen.

Voor meer informatie over het Kwaliteitszegel Dermatologie, zie www.huidpatienten-nederland.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen