Ombudsman signaleert stijging klachten over IGZ

Array

klachtIn het jaarverslag 2012 signaleert de Nationale Ombudsman een stijging van klachten over de IGZ van 287 % in vergelijking met 2011. Uit de klachten komt naar voren dat een ruime meerderheid van de zorginstellingen en zorgverleners hun kwaliteitssysteem niet op orde hebben.

Verder waren er (te) veel ernstige incidenten die wijzen op misstanden tussen patienten enerzijds en zorgverleners en zorginstellingen anderzijds. De Nationale ombudsman beveelt de IGZ aan op korte termijn een methode van onderzoeken en rapporteren te ontwikkelen die zowel degelijk als voortvarend is.

Link naar de jaarbrief.

De jaarbrief, gericht aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is onderdeel van het jaarverslag 2012 van de Nationale Ombudsman.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen