OM concludeert: Geen opzet bij lekken vertrouwelijke informatie naar..

Array

RTL Nieuws maakte in februari2013 bekend dat zij over meldingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg beschikte. Het OM heeft onderzoek gedaan en heeft vastgesteld dat RTL Nieuws deze lijst in handen heeft gekregen door een menselijke fout bij de inspectie. De inspectie betreurt het dat  zij- per ongeluk- deze informatie aan RTL heeft verstrekt. De lijst die RTL in handen heeft gekregen bevatte een omschrijving van de meldingen en geen correspondentie, rapporten of oordelen.

Informatieveiligheid
Melders, of dat nu patienten, zorgaanbieders of anderen zijn, moeten er op kunnen vertrouwen dat hun informatie bij de inspectie veilig is. Ons registratiesysteem is om die reden met verschillende maatregelen beveiligd. Dit zijn wij ook verplicht in het kader van de Wet bescherming  persoonsgegevens. De inspectie heeft naar aanleiding van dit incident extra maatregelen genomen om de veiligheid van privacygevoelige informatie beter te waarborgen.

vraagHeeft u nog aanvullende vragen, dan kunt u contact opnemen met het Meldpunt IGZ. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur op telefoonnummer             088 – 120 5000      . U kunt ook een e-mail sturen [email protected].

bron:  IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen