Prijs voor onderzoek naar borstkanker

Array

Cathy Moelans, onderzoeker bij de afdeling Pathologie van het UMC Utrecht, heeft de de Henny C. Dirven “cure” prijs 2012 gewonnen. Dat is een jaarlijkse prijs voor jonge onderzoekers op het gebied van borstkankeronderzoek.

“Dit is een hele grote verrassing, want ik wist zelf niet van het bestaan van de prijs”, zegt Moelans. “Professor Paul van Diest heeft mij stiekem opgegeven voor deze prijs. Dat hij vorig jaar plotseling om mijn CV en publicatielijst vroeg, daar zocht ik niks achter.” Prof. dr. Frank Miedema, prof. dr. Elsken van der Wall en prof. Paul van Diest droegen Moelans vervolgens voor als kandidaat voor deze prijs.


geldDe prijs, een geldbedrag van 5000 euro, gaat Moelans inzetten in de verschillende borstkankeronderzoeken waaraan zij meewerkt. Zo werkt ze onder meer aan een groot screeningsproject waarbij bij vrouwen met een hoog risico op borstkanker tepelvocht wordt afgenomen om hen op die manier te controleren op borstkanker. De jury noemde     ‘de getoonde samenwerking met de verschillende betrokken disciplines’  als belangrijkste reden voor het winnen van de prijs.

bron: UMC Utrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen