Troetel maakt zieke kinderen vrolijk

Array

Troetel gaat troost en afleiding bieden aan alle kinderen tot en met negen jaar die voor een operatie of een opname in het ziekenhuis komen. Uit 175 inzendingen is door de jury de naam Troetel gekozen als beste naam voor de kikkerknuffel die is ontworpen voor de kinderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dat werd op woensdagmiddag 27 maart in het Theater aan de Parade bekend gemaakt tijdens een speciale voorstelling van het Opkikkertheater voor alle kinderen en hun ouders die namen hadden ingediend.

Verschillende kinderen hadden de naam Troetel voorgesteld. Max Wolffenbuttel(9)  won de eerste prijs omdat hij het mooist en meest uitgebreid verwoordde waarom de kikker zo moet heten. “Omdat Den Bosch met carnaval Oeteldonk heet. Een oetel een kikker is. Troetel omdat je met een troetel lekker kunt knuffelen.” De eerste prijs is uitgereikt door Annie, de hoofdrolspeelster uit de gelijknamige musical die in mei weer naar Den Bosch komt. Max kreeg kaartjes om met zijn familie naar deze voorstelling te gaan. 

De tweede prijs was voor Rosalie (7) , die schreef dat Troetel een mooie naam was omdat de kindjes die in het ziekenhuis liggen, moeten worden vertroeld.  Een mooi nieuw woord,  dat goed uitdrukt waarvoor de kikker is gemaakt. De derde prijs ging naar Samantha van Osch (12). Rosalie en Samantha ontvingen bioscoopkaartjes voor een kinderfilm.

 De kikkerknuffel is ontworpen door Gerard de Bruyne. Deze ontwerper ontwierp ook de wandversieringen voor alle afdelingen waar kinderen komen in het ziekenhuis. De kikker staat symbool voor een kindvriendelijke omgeving. Op de kinderen- en jongerenwebsite www.halloziekenhuis.nl  gaat de kikker de rol van vraagbaak vervullen. Kinderen kunnen vragen stellen aan de kikker. Als de kikker het antwoord niet direct weet, gaat hij in het ziekenhuis op zoek naar het juiste antwoord. De kinderwebsite is genomineerd voorde Gouden @penstaart, een prijs voor de beste kinderwebsite. Het publiek kan stemmen op www.goudenapenstaart.nl en uiteraard hoopt Troetel dat zijn website gaat winnen!

bron: JBZ

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen