Braziliaanse arts mogelijk verantwoordelijk voor 300 doden

Array

Een Braziliaanse arts is mogelijk verantwoordelijk voor 300 doden, dat zegt een opsporingsambtenaar van het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid. Het motief was het vrijmaken van bedden op de intensivecareafdeling van het ziekenhuis waar ze werkte.De 56-jarige Virginia Soares de Souza werd al beschuldigd van het doden van zeven patiënten. Uit onderzoek van 1700 medische dossiers van patiënten die de afgelopen zeven jaar in het ziekenhuis zijn overleden, zijn inmiddels al twintig nieuwe verdachte gevallen naar voren gekomen. En naar nu blijkt zijn er veel meer gevallen waarin het overlijden van de patiënten onder verdachte omstandigheden plaats had. Volgens een opsporingsambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid kan dit aantal oplopen tot meer dan 300.euthanasie1
Ze zou spierverslappers hebben toegediend aan patiënten op de IC, van wie sommigen bij bewustzijn waren. Daarna verminderde ze de zuurstoftoevoer, waardoor de patiënten stikten, zeggen de aanklagers.
DokterSoares de Souza werd vorige maand gearresteerd. Telefoontaps zouden bewijzen dat het vrijmaken van de bedden haar motief was. De Souza ontkent en zegt dat ze haar onschuld kan bewijzen.

Drie andere artsen, drie verpleegkundigen en een fysiotherapeut, die werkten onder De Souza, zijn ook aangeklaagd voor moord.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen