SGF en ZonMw bundelen de krachten

samenwerkingDe Samenwerkende GezondheidsFondsen (SGF) en ZonMw bundelen de krachten op het gebied van translationeel onderzoek.Dit doen ze door gezamenlijk een programma Translationeel Onderzoek, dat in september van start gaat, vorm te geven en te financieren. In deze fase van onderzoek worden nieuwe innovatieve behandelingen en diagnostica voor het eerst op mensen getest.  Op deze manier dragen ZonMw en de SGF er aan bij dat nieuwe innovatieve diagnostiek en behandelingen sneller en beter beschikbaar komen voor de patiënt.

September van start
Het programma gaat in september 2013 van start met de indiening van projectideeën.  De onderwerpen van de projecten  beperken zich tot de aandachtsgebieden van de deelnemende fondsen.

Intentie deelnemende fondsen
De volgende fondsen hebben de intentie om deel te nemen aan het programma; Aids Fonds, Hersenstichting Nederland, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Nationaal Epilepsie Fonds, Nederlandse Brandwonden, Stichting, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, en het Reumafonds.

Participatie patiënten
De SGF en ZonMw vinden participatie van patiënten van groot belang. Binnen het programma staat patiëntenparticipatie dan ook centraal. Een panel ervaringsdeskundigen, zoals vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties, wordt geraadpleegd tijdens de beoordeling van relevantie van de projectideeën en uitgewerkte subsidieaanvragen. De expertise van de cofinancierende fondsen en ZonMw wordt hierbij gebruikt. Projectleiders kunnen participatie van patiënten vorm geven, door hen waar mogelijk als partners te betrekken.

Bron: ZonMW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen