Studiedag voor mensen met een verstandelijke handicap

Array

bijeenkomstAnders dan Anders: studiedag voor mensen met een verstandelijke handicap
Op zaterdag 6 april vindt in het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiderdorp voor de tiende keer een studiedag voor mensen met een verstandelijke handicap plaats. Het thema van deze studiedag is: Anders dan Anders. Het Educatief Centrum voor Cliënten (ECC) van de Gemiva-SVG Groep organiseert deze studiedag voor de cliënten in de regio Leiden en Alphen aan den Rijn.

Nieuwe dingen ontdekken, nieuwe dingen leren en dat al voor het tiende jaar. De organisatie van de studiedag is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Vandaar de naam van deze studiedag: Anders dan Anders.

Workshops
De belangstelling voor de studiedag was, zoals elk jaar, weer groot. 110 cliënten kunnen aan deze studiedag meedoen. Zij kunnen kiezen uit acht verschillende workshops. Daarvan kunnen zij er aan twee deelnemen, één in de ochtend en één in de middag. De onderwerpen van de workshops zijn: Een tipi opbouwen, activiteiten in de tipi, Afrikaans dansen, percussie, relaxen, sport & spel, dansen en zang & muziek.

Leerzaam en gezellig
De studiedag is niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. De deelnemers ontmoeten andere mensen en doen verschillende ervaringen op. De dag begint met koffie of thee en een optreden van theatergroep Domino. Daarna opent regiomanager Hans Bouter de studiedag. Na de eerste workshop is er een lekkere lunch en na de tweede workshop wordt de dag feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje. De studiedag wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van een groot aantal vrijwilligers: medewerkers van de Gemiva-SVG Groep, hun familieleden en vrienden. Advocatenkantoor Van de Haij & van der Wende heeft een financiële bijdrage gedaan om de studiedag mogelijk te maken.

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim vierduizend mensen met een handicap. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in één van onze locaties. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst.
Wilt u meer weten over de Gemiva-SVG Groep? Meer informatie vindt u op www.gemiva-svg.nl.

Het Educatief Centrum voor Cliënten (ECC) heeft een groot aanbod educatiemateriaal. Dit materiaal is veelal ontwikkeld naar aanleiding van vragen van cliënten. Het aanbod is heel divers: van leren vergaderen, met geld omgaan en praktische vaardigheden huishouden tot sociale vaardigheden, weerbaarheid en omgaan met ouder worden.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen