Troetel maakt zieke kinderen vrolijk

Array

Troetel gaat troost en afleiding bieden aan alle kinderen tot en met negen jaar die voor een operatie of een opname in het ziekenhuis komen. Uit 175 inzendingen is door de jury de naam Troetel gekozen als beste naam voor de kikkerknuffel die is ontworpen voor de kinderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dat werd op woensdagmiddag 27 maart in het Theater aan de Parade bekend gemaakt tijdens een speciale voorstelling van het Opkikkertheater voor alle kinderen en hun ouders die namen hadden ingediend.  Verschillende kinderen hadden de naam Troetel voorgesteld. Max Wolffenbuttel(9)  won de eerste prijs omdat hij het mooist en meest uitgebreid verwoordde waarom de kikker zo moet heten. “Omdat Den Bosch met carnaval Oeteldonk heet. Een oetel een kikker is. Troetel omdat je met een troetel lekker kunt knuffelen.” De eerste prijs is uitgereikt door Annie, de hoofdrolspeelster uit de gelijknamige musical die in mei weer naar Den Bosch komt. Max kreeg kaartjes om met zijn familie naar deze voorstelling te gaan. 

kikkerDe tweede prijs was voor Rosalie (7) , die schreef dat Troetel een mooie naam was omdat de kindjes die in het ziekenhuis liggen, moeten worden vertroeld.  Een mooi nieuw woord,  dat goed uitdrukt waarvoor de kikker is gemaakt. De derde prijs ging naar Samantha van Osch (12). Rosalie en Samantha ontvingen bioscoopkaartjes voor een kinderfilm.

 De kikkerknuffel is ontworpen door Gerard de Bruyne. Deze ontwerper ontwierp ook de wandversieringen voor alle afdelingen waar kinderen komen in het ziekenhuis. De kikker staat symbool voor een kindvriendelijke omgeving. Op de kinderen- en jongerenwebsite www.halloziekenhuis.nl  gaat de kikker de rol van vraagbaak vervullen. Kinderen kunnen vragen stellen aan de kikker. Als de kikker het antwoord niet direct weet, gaat hij in het ziekenhuis op zoek naar het juiste antwoord. De kinderwebsite is genomineerd voorde Gouden @penstaart, een prijs voor de beste kinderwebsite. Het publiek kan stemmen op www.goudenapenstaart.nl en uiteraard hoopt Troetel dat zijn website gaat winnen!

 

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

 

Opkikkertheater

Speciaal voor kinderen en ouders met een chronische ziekte organiseert STOP! Theateropleiding Opkikkertheater. Even de pijn en medicijnen van alle dag vergeten en genieten van een prachtige voorstelling voor en door jong talent uit de regio. STOP Theateropleiding is opgericht op 1 januari 2010 en heeft als doelstelling om jonge talentvolle mensen kennis te laten maken met de wereld van het theater. Regelmatig zijn er aanvullende workshops zoals dans, grime, logopodie en zang van professionals maar er wordt ook gewerkt met stagiaires van diverse opleidingen. Elly Bens is creative director van STOP Theateropleiding en eindverantwoordelijk in nauwe samenwerking met artistiek leider Gabri Wijnakker van GLiMM Theatermakers.

 

Recente artikelen