BiCycle platform stimuleert ontwikkeling van complexe medicijnen

Array

Ondernemers in Pivot Park gaan samen koersen
Drie bedrijven in het Pivot Park maken vandaag bekend dat zij gaan samenwerken. In het BiCycle platform gaan Okklo Life Sciences, BioConnection en ChemConnection gezamenlijk de ontwikkeling bevorderen van nieuwe therapieën op basis van cyclodextrines.

Cyclodextrines zijn ingewikkelde suikermoleculen. Ze lijken veelbelovend voor de behandeling van verschillende ziekten, maar zijn moeilijk te maken. Om ze te vormen tot een bruikbaar en acceptabel medicijn is specifieke kennis en specialistisch werk nodig. De drie bedrijven in het BiCycle platform hebben die kennis en vaardigheden in huis.

medicijnonderzoekWaar ChemConnection alles weet van de chemie en de synthese van cyclodextrines, zorgt BioConnection ervoor dat er ook een product van gemaakt wordt dat een patiënt kan innemen. Okklo brengt vervolgens de expertise in om toestemming te verkrijgen om studies te mogen doen en de ontwikkeling zo te begeleiden dat het product uiteindelijk aan alle eisen voldoet om op de markt te mogen. “Door het samen te doen, gaat het efficiënter en dus sneller,” aldus de initiatiefnemers, “Een beetje zoals wielrenners in een kopppelkoers harder gaan dan alleen.”

Het BiCycle platform biedt onderzoekers en bedrijven de mogelijkheid om nieuwe medicijnen op basis van cyclodextrines zo te bereiden dat ze geschikt zijn voor onderzoek in patiënten. Bovendien ondersteunt het platform het ontwikkelingsproces van het geneesmiddel.

De drie bedrijven van het BiCycle platform hebben alledrie hun laboratoria en kantoren in het Pivot Park in Oss. Ook de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, één van de belangrijkste partners voor het Pivot Park, is ingenomen met dit initiatief. Directeur Jan Pelle: “Dit soort kruisbestuivingen bepalen mede de meerwaarde van het park. Dit is hoe een life science community succesvol is.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen