De organisatie van de oncologische zorg staat ter discussie.

Array

De behandeling van kanker is complex en ontwikkelt zich voortdurend.
Hoogstaande technologische innovaties maken behandelingen minder ingrijpend, maar zijn vaak wel duurder. Slimme organisatie geeft mogelijkheden voor supersnelle diagnostiek en korter verblijf in het ziekenhuis, maar stelt nieuwe eisen aan de nazorg. Innovatieve zorg vereist goede samenwerking, nu steeds vaker meer disciplines bij de behandeling betrokken worden. De behandeling vereist veel expertise van de behandelaars. Recent verscheen het SONCOS rapport met criteria voor ziekenhuizen om kanker te kunnen behandelen. De uitgangspunten van dit rapport worden ondersteund door behandelaars, zorgverzekeraars, inspectie en patiëntenorganisaties. Het is aannemelijk dat bepaalde behandelingen niet meer in alle ziekenhuizen kunnen plaatsvinden, maar slechts in een beperkt aantal gespecialiseerde oncologische behandelcentra.

Het congres ‘Organisatie van de Oncologische Zorg’ gaat in op deze moderne ontwikkelingen in de oncologische zorg. In het ochtendgedeelte worden de ontwikkelingen op macroniveau geschetst. Het congres start met een bijdrage van een
patiënt die aangeeft wat hij belangrijk vindt tijdens de behandeling van kanker. Daarna volgen inleidingen van toonaangevende professionals over verdeling en concentratie van de oncologische zorg, kansen door moderne informatietechnologie, vernieuwend personeelsbeleid, multidisciplinaire samenwerking en de visie van de inspectie.
In het middaggedeelte komen de uitdagingen voor de praktijk op microniveau aan bod in workshops over veranderingsmanagement, sneldiagnostiek, regionale samenwerking, casemanagement en ondersteunend EPD.

Het congres wordt afgesloten door Mathieu Weggeman met de ‘take home messages’ van het congres.

Kijk in de brochure voor het complete programma.

Bron: Julius Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen