McKesson implementeert EVD bij MCA Gemini Groep

0
334

McKesson Nederland is gestart met de uitrol van een Elektronisch Verpleegkundigendossier (EVD) binnen de MCA Gemini Groep. Het EVD biedt verpleegkundigen ondersteuning bij het dagelijks leveren van zorg en het werken met zorgplannen.

Het EVD heeft als doel de bereikbaarheid en toegankelijkheid van patiëntinformatie te bevorderen en zo de patiëntveiligheid te verbeteren. Verpleegkundigen hoeven dankzij het EVD patiëntgegevens, zoals de EWS-score of de vochtbalans, slechts één keer te registreren en kunnen deze informatie eenvoudig digitaal overdragen aan collega’s en andere ketenpartijen. Bovendien kunnen gestandaardiseerde anamneses afgenomen worden en vervolgens verwerkt worden binnen het multidisciplinaire zorgplan. Daarnaast kunnen verpleegkundigen zelf een grafische weergave maken van verschillende metingen, resultaten en dossiergegevens.

Co-development
McKesson ontwikkelde het EVD in nauwe samenwerking met de verpleegkundigen zelf. Het dagelijkse zorgproces gaf sturing aan de ontwikkeling. In een wekelijkse review werden testreacties van gebruikers verzameld en kregen de ontwikkelaars nieuwe input om zo uiteindelijk tot een compleet EVD te komen. Binnen het Gemini Ziekenhuis werken de eerste afdelingen inmiddels met het nieuwe EVD en de eerste reacties zijn positief. Naar verwachting wordt het EVD na de zomer ook in het MCA uitgerold.

Voorheen werkte het Gemini Ziekenhuis met een verpleegkundig dossier op papier en het MCA was ook aan een nieuw systeem toe. Het nieuwe EVD is geïntegreerd met xCare en EPD, de ziekenhuisinformatiesystemen van McKesson waar de ziekenhuizen al gebruik van maakten.

Marc Sterenberg, commercieel directeur bij McKesson Nederland: “De implementatie van het EVD brengt structuur en efficiëntie in het dagelijks werk van verpleegkundigen. Dankzij het co-development-project sluit het nieuwe EVD volledig aan bij hun wensen. Maar bovenal komt het de patiëntveiligheid ten goede. Alle betrokken zorgverleners beschikken op elk moment over actuele informatie en de kans op fouten wordt tot een minimum beperkt.”

Bart de Man, projectleider bij MCA Gemini Groep: “Het grootste voordeel van het EVD is dat er geen dubbele registratie meer nodig is. Dankzij de koppeling is bovendien alle informatie digitaal voorhanden voor alle zorgverleners. De overdracht gaat eenvoudiger en de patiënt hoeft vragen maar één keer te beantwoorden. Neem bijvoorbeeld de anamnese, de voorgeschiedenis van de patiënt, deze gaat nu dankzij het EVD automatisch naar het zorgplan, de werklijst en het ontslagformulier.”

MCA Gemini Groep bestaat uit Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en Gemini Ziekenhuis in Den Helder. MCA is een van de topklinische ziekenhuizen van Nederland en richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord. Gemini Ziekenhuis is een regionaal basisziekenhuis voor patiënten in de regio Kop van Noord-Holland.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over McKesson Nederland

Vorig artikelZonlicht is gezond
Volgend artikelOnzeker effect inademen nanodeeltjes
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.