Barack Obama wil 100 miljoen dollar investeren in hersenonderzoek

Array

De Amerikaanse president Barack Obama wil 100 miljoen dollar investeren in onderzoek dat de menselijke hersenen beter in kaart moet brengen. Op termijn moet dit leiden tot een methode om hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer of epilepsie te genezen, dat zei hij op een persconferentie waarin hij BRAIN aankondigde, “Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies“. Het NIH Hersenonderzoek door BRAIN is onderdeel van een nieuwe presidentiële aandacht gericht op een revolutie in ons begrip van de menselijke hersenen. Door het versnellen van de ontwikkeling en toepassing van innovatieve technologieën, zullen de onderzoekers in staat zijn om een revolutionair nieuw dynamisch beeld van de hersenen die, voor de eerste keer, laat zien hoe individuele cellen en complexe neurale circuits communiceren in zowel tijd als ruimte te produceren.

Onderzoekers gaan op zoek naar nieuwe manieren om te behandelen, te genezen en zelfs voorkomen hersenaandoeningen, de huidige kennis heeft nog grote hiaten deze financiele impuls biedt ongekende mogelijkheden voor het verkennen van hoe de hersenen het menselijk lichaam in staat stelt om gegevens op te nemen, te verwerken, te gebruiken, op te slaan en op te halen.

Obama wil dat  privébedrijven en universiteiten gaan meewerken aan het onderzoek en beklemtoont het belang van de ethische wettelijke en maatschappelijke gevolgen van het onderzoek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen