Gerdi Verbeet nieuwe voorzitter Rathenau Instituut

Array

Gerdi Verbeet is met ingang van 1 april benoemd tot voorzitter van het bestuur van het Rathenau Instituut.
Gerdi Verbeet werd in 2001 lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Van 2006 tot 2012 was ze voorzitter van de Tweede Kamer. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 heeft ze zich niet verkiesbaar gesteld. Na haar vertrek als Kamervoorzitter nam ze plaats in de raad van toezicht van dierentuin Artis. Ook is ze voorzitter van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie.

Gerdi Verbeet ziet er naar uit om voor het Rathenau Instituut aan de slag te gaan: “Als Kamervoorzitter heb ik me ingezet voor het dichter bij elkaar brengen van wetenschap en politiek. Ik ben blij dat ik dit als voorzitter van het Rathenau Instituut kan voortzetten. Gerdi VerbeetHet is heel belangrijk dat de politiek snel en gemakkelijk toegang heeft tot de laatste wetenschappelijke inzichten. Het Rathenau Instituut heeft een traditie op het gebied van onderzoek over technologische ontwikkelingen die in de samenleving tot beroering leiden. Ik denk aan doping in de sport, het Elektronisch Patiëntendossier en ondergrondse CO2-opslag. Belangrijke thema’s in het nieuwe werkprogramma zijn onder meer de dilemma’s rond schaliegaswinning en innovatie: hoe kan de wetenschap bijdragen aan een concurrerende economie?”

Verbeet volgt bij het Rathenau Instituut Sander Dekker op, die de voorzittershamer moest neerleggen vanwege zijn benoeming tot Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Bron: Rathenau Instituut

Recente artikelen