Studiereis zorginnovatie: mensen, processen en technologie

columbusreis-logo1Het verzamelen en verwerken van de toename van gegevens (BigData) vormt een extra uitdaging voor de gezondheidszorg. Met behulp van nieuwe technologie kan die monitoring op een relatief eenvoudige en goedkope wijze worden uitgevoerd. Maar ook het gebruik  van Sociale Media, Mobile Health, hebben grote invloed op de toekomst van de zorg. Communicatie met en sociale veiligheid van patiënten spelen daarbij een sleutelrol.

Door al deze veranderingen krijgen patiënten meer kennis en macht waardoor de verhouding tot hun artsen en ander medisch personeel gelijkwaardig wordt. Patient empowerment evolueert hierdoor van de roep van een enkeling naar een nieuw evenwicht tussen arts en patiënt. Deze nieuwe technologie is er nu al, maar bevindt zich nog buiten het blikveld van de (Nederlandse) gezondheidszorg.

Met deze reis gaan we samen in San Francisco technologische bedrijven in de zorg bezoeken, zorg-organisaties ontmoeten die technologische vernieuwingen nu al succesvol toepassen en organisaties opzoeken die zich inzetten voor het empoweren van mensen en patiënten. De reis wordt afgesloten met de ultieme reflectie: “wat betekent dit voor mijn eigen organisatie in de komende 5 jaren?”. Wij zijn ervan overtuigd dat iedere medereiziger na deze unieke ervaring met meer passie zijn overtuiging over de zorg van de toekomst dan nog sterker kan uitdragen in onze eigen gezondheidszorg.

153884141

Om u in te schrijven voor deze Columbusreis volstaat het om het formulier in te vullen en naar Columbusreizen te versturen. Wij sturen u dan binnen 24 uur een bevestiging retour. Uw plaats is dan gereserveerd.  De plaatsen voor deze reis zijn beperkt tot 25 deelnemers, in onze definitieve bevestiging wordt ook het chronologisch inschrijfnummer weergegeven. De deelnameprijs bedraagt 5.850 euro.

[button color=”red” url=”http://columbusreis.nl/inschrijven/”] Inschrijven [/button]

Programma overzicht

columbusreis(1)

 

Het programma is opgebouwd uit drie componenten: mensen, processen en technologie. We komen in contact met de mensen die binnen de gezondheidszorg gebruik willen maken van de nieuwe, reeds voorhanden zijnde innovatieve technologieën.
We bezoeken zorgorganisaties die deze succesvol in hun dagelijkse werkzaamheden hebben toegepast en we komen in contact met de mensen achter die innovaties.

ZATERDAG 25 MEI

Vertrek naar San Francisco® vanaf Schiphol Amsterdam.

ZONDAG 26 MEI

Kennismaking met elkaar en bespreking van het programma*
Verkenning van San Francisco®. De avond is vrij.

MAANDAG 27 MEI

Bezoek aan 23andMe, CureTogether en Fitbit. In de avond ontmoeting
met Gary Wolf.

DINSDAG 28 MEI

Bezoek aan BJ Fogg op de Stanford University, Health Horizons,
Scanadu en Dr. Paul Abramson – de Quantified Doctor. De avond is vrij.

WOENSDAG 29 MEI

Verrassend intermezzo van de reis waarbij de nadruk ligt op netwerken.

DONDERDAG 30 MEI

Bezoek aan AliveCor, Ginger.io en IBM Watson.
In de avond een typisch Amerikaans familie-uitstapje.

VRIJDAG 31 MEI

Bezoek aan Kaiser Permanente en de Consul Generaal.
Aansluitend evaluatie en afronding van de reis. De avond is vrij.

ZATERDAG 1 JUNI

Vertrek vanaf San Francisco® International Airport naar Schiphol Amsterdam.

Direct aanmelden voor San Francisco® 25 mei tot 2 juni

*Het programma kan door omstandigheden op onderdelen wijzigen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen