Hersenen verwerken visuele informatie zeer snel tot complex niveau

Array

Onze hersenen kunnen razendsnel binnenkomende visuele informatie tot een behoorlijk complex niveau verwerken. Deze eerste informatiestroom kan zelfs zeer complex cognitief gedrag beinvloeden en de hersenen tot in de prefrontale cortex activeren.

Echter, deze eerste snelle informatiestroom blijft onbewust. Voor het verkrijgen van een complete (bewuste) visuele ervaring zijn feedbackprocessen in de hersenen nodig. Deze feedbackprocessen zorgen er waarschijnlijk voor dat informatie geïntegreerd wordt in onze hersenen. De integratie van informatie is op zijn beurt cruciaal voor de constructie van visuele perceptie en mogelijk voor het ontstaan van (visueel) bewustzijn.brein hersen hoofd neuro.Martijn Wokke onderzocht op welke manier onze hersenen (bewuste) visuele perceptie produceren.

De manier waarop onbewuste informatie ons gedrag beïnvloedt, kan implicaties hebben voor hoe bijvoorbeeld informatie aangeboden kan worden in het verkeer of met reclame. Om uit te vinden hoe ons visueel systeem werkt en hoe dit uiteindelijk tot een complete visuele ervaring leidt, kan ook gevolgen hebben voor bijvoorbeeld beeldherkenningssoftware of leiden tot een beter begrip van visuele stoornissen.

Dhr. M. Wokke: Disruption of visual perception and its spatio-temporal dynamics. Promotor is dhr. prof. dr. V.A.F. Lamme. Co-promotor is dhr. dr. H.S. Scholte.

Locatie`: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam T: +31 (0)20 525 2362

Bron: UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen