Orde van Medisch Specialisten en VvAA gaan samenwerken

Array

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) en VvAA, ledenorganisatie en dienstverlener voor zorgprofessionals, gaan nauwer samenwerken. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen zij medisch specialisten nog beter adviseren en ondersteunen. OMS-voorzitter Frank de Grave en directievoorzitter Herman van Hemsbergen tekenden onlangs namens beide organisaties de intentieverklaring in het bijzijn van VvAA-voorzitter Gerlach Cerfontaine.

Beide partijen zijn van mening dat zij de belangen van hun (potentiële) gezamenlijke leden het beste kunnen behartigen als zij structureel met elkaar samenwerken. Dit moet leiden tot betere en meer eenduidige ondersteuning van medisch specialisten. Medewerkers van beide organisaties gaan nu met elkaar in gesprek om de samenwerking concreet vorm te geven.

Volgens Van Hemsbergen is de ondertekening “de kroon op het toegenomen vertrouwen tussen beide organisaties”. De Grave: “Als OMS geloven wij in samenwerking tussen onze organisaties. Het is vangroot belang dat wij eenheid uitdragen en beiden de medisch specialisten optimaal ondersteunen. Dat is in deze tijd waarin de medisch specialisten onder druk staan hard nodig.

Beide organisaties zijn gevestigd in het Utrechtse Papendorp, op steenworpafstand van elkaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen