Kwaliteitszegel voor Dermatologie in Meander Medisch Centrum

Array

Karijn_Koopmans_dermatoloogHuidpatiënten kunnen in Meander Medisch Centrum rekenen op de best mogelijke dermatologische zorg. Het Kwaliteitszegel dat onlangs aan de poli Dermatologie werd toegekend, maakt duidelijk welke zorgverleners goede kwaliteit van zorg bieden aan huidpatiënten. Karijn Koopmans, dermatoloog (huidarts) in Meander: “Als dermatologen werken we aantoonbaar volgens de richtlijnen van onze beroepsvereniging. Voor elke huidpatiënt maken we een behandelplan op maat. Goed om te weten is dat mensen voor allerlei soorten huidklachten bij ons terecht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan huidkanker, spataderen, psoriasis, eczeem en allergieën.

Met de huisartsen in de regio hebben we de afspraak dat een patiënt met een verdacht plekje nog dezelfde dag kan langskomen. En als het nodig is, behandelen we direct. We vinden het van belang om met elke patiënt de verschillende behandelmogelijkheden goed door te spreken. Er kan heel veel en samen komen we tot de beste optie. Veel aandacht geven we aan voorlichting en educatie. We willen dat iedere patiënt naar huis gaat met een duidelijk antwoord op zijn of haar vragen. Verder werken we nauw samen met de huidtherapeute op onze poli en met andere specialisten in het ziekenhuis. Door de korte lijnen kunnen we snel doorverwijzen als er ook nog andere problemen spelen, zoals diabetes of hartklachten. En als er weefsel onderzocht moet worden, is de uitslag via ons pathologisch laboratorium snel beschikbaar.”

In 2011 is het project Kwaliteitszegel Dermatologie op initiatief van Huidpatiënten Nederland van start gegaan en in 2012 zijn de eerste Kwaliteitszegels toegekend. Dit project heeft tot doel om patiënten en huisartsen een online overzicht te bieden van dermatologische centra in Nederland, al dan niet met specifieke expertise, die voldoen aan het Kwaliteitszegel Dermatologie. De criteria die hierbij worden gehanteerd, zijn mede opgesteld door de beroepsvereniging van dermatologen en huidpatiëntenverenigingen. De criteria geven aan wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met een huidaandoening. De poli Dermatologie van Meander Medisch Centrum voldoet aan alle achttien criteria. Er is gekeken naar zaken als deskundigheid, bereikbaarheid en voorlichting, evenals naar de toegankelijkheid van de zorg.

De polikliniek Dermatologie is gevestigd op de locaties van Meander Medisch Centrum in Amersfoort (Elisabeth), Baarn en Nijkerk. Er werken zes ervaren dermatologen. Meer informatie op www.meandermc.nl/dermatologie.

Over Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.  Meander staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 van 2012.

www.meandermedischcentrum.nl Twitter: @MeanderMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen