Onafhankelijke stichting Q-koortsslachtoffers moet er snel komen

cdaHet CDA wil dat de onafhankelijke stichting die patiënten en getroffenen van de Q-koorts als groep zal ondersteunen snel wordt opgericht. Een jaar geleden zegde het kabinet deze stichting al toe en stelde daarvoor 10 miljoen euro beschikbaar. `We zijn nu een jaar verder en ik ben benieuwd hoe het er nu precies voor staat’, aldus Hanke Bruins Slot tijdens het debat met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De minister gaf aan dat de stichting in juli opgericht zal zijn.

Daarnaast vroeg Bruins Slot aan de regering of de op te richten stichting zo snel mogelijk kan inventariseren hoeveel individueel schrijnende gevallen in aanmerking komen om financieel gesteund te worden bij het participeren in de samenleving. De minister gaf aan dat zij niets ziet in individuele tegemoetkomingen. De tien miljoen is bedoeld voor advies, begeleiding en onderzoek. Het CDA heeft dan ook een motie ingediend om de Tweede Kamer zelf om een uitspraak te vragen of die inventarisatie gewenst is.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen