Borstkankerzorg Meander Medisch Centrum biedt meer service

Borstkankerzorg meanderMet ingang van 15 april 2013 biedt Meander Medisch Centrum nog meer service aan vrouwen die met een borstafwijking voor onderzoek komen. De mammapoli is nu elke werkdag geopend in plaats van drie dagen in de week. Het onderzoek leidt nu vaak al binnen een dag tot een uitslag en behandelplan.

Een patiënt kan nu na het bezoek aan de huisarts vaak binnen een dag terecht op de mammapoli in Meander Medisch Centrum, als er sprake is van een afwijking in de borst die om nader onderzoek vraagt. De afspraak bij de chirurg en de radioloog vinden direct na elkaar plaats. Indien nodig wordt er aanvullend weefselonderzoek gedaan dat nog diezelfde dag wordt onderzocht door de patholoog. Aan het eind van de dag krijgt de patiënt de uitslag van de onderzoeken door de chirurg. Blijkt er sprake te zijn van borstkanker, dan wordt direct een behandelplan besproken en zo mogelijk een operatiedatum vastgesteld.
In Meander Medisch Centrum werken bij de behandeling van borstkanker chirurgen en plastisch chirurgen nauw samen. De plastisch chirurg opereert bij borstsparende behandelingen steeds vaker met de oncologisch chirurg mee om het esthetische resultaat te verbeteren. Daarnaast wordt bij meer patiënten een volledige directe borstreconstructie uitgevoerd.

Borstkankerzorg is zo ingrijpend voor patiënten en tevens zo gecompliceerd dat dit een team van ervaren en goed op elkaar ingespeelde zorgverleners vereist. Meander Medisch Centrum voldoet aan alle volume- en kwaliteitseisen die men aan goede borstkankerzorg mag stellen. Er werkt een scala aan gespecialiseerde deskundigen in een multidisciplinair team samen. Deze zorg hoort daarom thuis in een ziekenhuis zoals Meander dat over de meest geavanceerde voorzieningen voor onderzoek en behandeling beschikt.

Meander Medisch Centrum behaalde eind 2010 als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland de deelaccreditatie oncologie van het NIAZ, als teken van het hoge niveau van de zorg aan kankerpatiënten. Daarnaast beschikt het topklinische ziekenhuis in Amersfoort over diverse kwaliteitskeurmerken, waaronder het ‘roze lintje’ van de Borstkanker Vereniging Nederland.

 Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.  Meander staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 van 2012.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen