Juiste dosering voor bestrijding hiv-infectie

Array

hiv-virus-200x200De normale behandeling van hiv-geinfecteerde, die bestaat uit het tweemaal daags innemen van een combinatie van de remmers lopinavir en ritonavir 400/100 mg., kan niet worden gehalveerd. Dit concludeert Reshmie Ramautarsing in haar onderzoek. Zij vond wel aanwijzingen dat de halve dosis ook een goed virologisch effect zou hebben.

Goedkopere, generieke hiv-remmers werken even goed als de duurdere merkmedicijnen. In het tweede deel van haar proefschrift beschrijft Ramautarsing de zorg aan hiv-geinfecteerde vrouwen. De normale behandeling van hiv-geinfecteerde, die bestaat uit het tweemaal daags innemen van een combinatie van de remmers lopinavir en ritonavir 400/100 mg., kan niet worden gehalveerd.

Mw. A.R. Ramautarsing: Optimizing long term care for HIV-infected patients in Thailand. Promotoren zijn dhr. prof. dr. J.M.A. Lange en dhr. prof. dr. D.M. Burger. Co-promotoren zijn dhr. dr. F.W.N.M. Wit, mw. dr. J. Ananworanich (Chulalongkorn University, Bangkok, Thailand) en mw. dr. J.H.H.M. van de Wijgert.

Promotie
23apr2013
12:00
Promotie
Locatie * Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen