Medicijnen gelijk ophalen bij de OLVG Apotheek

Array

OLVGPatienten van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam kunnen tegenwoordig met hun recept voor geneesmiddelen terecht bij de `OLVG Apotheek’. Die bevindt zich op Locatie Oosterpark van het ziekenhuis, halverwege de Lichtstraat. De apotheek is ook open voor bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Op maandagmorgen 15 april opende Peter van der Meer, vice-voorzitter van de raad van bestuur van het OLVG, officieel de apotheek. ‘Deze apotheek benadrukt sterk onze gastvrijheid voor onze patienten. Het is een extra service naar hen. Hier kunnen ze gelijk hun medicijnen ophalen en dan naar huis’, vertelt Van der Meer.

Openingstijden en assortiment
De OLVG Apotheek is op werkdagen open van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdagavond tot 20.00 uur. De apotheek is bereikbaar via de hoofdingang van het OLVG aan Oosterpark 9. De OLVG Apotheek verstrekt vooral geneesmiddelen op basis van een recept. Daarnaast zijn er hulp- en verbandmiddelen te koop. Eveneens zijn er huidverzorgingsproducten en zelfzorgmiddelen, zoals pijnstillers en zalven.

Afhalen medicijnen
Als patienten, bezoekers en medewerkers hun actuele medicatieoverzicht bij zich hebben, krijgen zij meteen hun medicijnen mee. Hebben zij dat overzicht niet bij zich, dan kan het wat langer duren voordat de apotheekmedewerkers het recept verwerken. De apotheekmedewerkers dienen dan eerst het actuele medicatieoverzicht op te vragen bij de eigen apotheek.

Inschrijving
Inschrijven bij de OLVG Apotheek is mogelijk. Legitimatiebewijs en het bewijs van de zorgverzekeraar zijn daarvoor noodzakelijk. Dan kunnen de apotheekmedewerkers de gegevens registeren.

Betrokken behandelaar(s)
Dr. E.J.F. Franssen
ziekenhuisapotheker, klinisch farmacoloog, unitvoorzitter
Aandachtsgebieden laboratorium, toxicologie, radiofarmacie
Drs. C.A. van Zantvoort
poliklinisch apotheker
Aandachtsgebieden openbare farmacie

Vragen over deze pagina? Mail naar [email protected]

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen