NZa: Stel regeling POH-GGZ ook open voor andere zorgaanbieders

nzaIn een advies aan de minister adviseert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om de regeling POH-GGZ (praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg) ook open te stellen voor andere zorgaanbieders dan de huisarts. Dit betekent dat ook bijvoorbeeld zorgaanbieders in de GGZ en zorggroepen de werkzaamheden van de POH-GGZ rechtstreeks kunnen declareren.

In 2013 is de regeling POH-GGZ verruimd ten opzichte van de jaren ervoor. Per ingeschreven verzekerde geldt in de huidige regeling een opslag op het inschrijftarief van maximaal EUR 7,88 per jaar. De NZa adviseert om de regeling zelf en dit maximumtarief in stand te houden. Daarnaast adviseert de NZa om e-health en consultatieve raadpleging van deze praktijkondersteuner mogelijk te maken door dit toe te voegen in omschrijvingen van de zorgprestaties in de regeling.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen