St. Antonius krijgt sleutel van nieuwe ziekenhuis Utrecht

Array

antoniusziekenhuisHet St. Antonius Ziekenhuis heeft vrijdag de sleutel gekregen van het nieuwe Utrechtse ziekenhuis, gelegen in de wijk Leidsche Rijn. Deze symbolische sleuteloverdracht markeert de laatste fase van de bouw. De komende maanden vindt de inrichting van het nieuwe moderne St. Antonius Ziekenhuis Utrecht plaats en zal de benodigde medische apparatuur worden geïnstalleerd. Op 16 september gaat het ziekenhuis open voor patiënten.

Modern ziekenhuis
Namens de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein nam Frans Spijkers op symbolische wijze een grote zilverkleurige sleutel in ontvangst van Geert Hurks, directeur van bouwbedrijf Hurks om het sleutelmoment te vieren. Frans Spijkers gaf de sleutel door aan de eerste bewoners van het ziekenhuis, zoals de beveiligers en andere ondersteunende diensten. De bouw van het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht is bijna voltooid. Op 22 juni 2010 werd de eerste paal van het nieuwe ziekenhuis in de grond geslagen. Het resultaat is een ziekenhuis met een vloeroppervlak van negen voetbalvelden, met grote ramen, natuurtinten en binnentuinen. Een ziekhuis dat qua bouwstijl en zorgverdeling aansluit op de wensen van deze tijd.

Nieuw aan dit ziekenhuis is dat alle poliklinieken dicht bij elkaar op één verdieping liggen die direct via de parkeergarage of via de roltrap op de begane grond te bereiken is. Zo hoeven patienten zo min mogelijk te lopen. Alle poliklinische zorg van het St. Antonius Ziekenhuis is ook in het nieuwe ziekenhuis beschikbaar. Er zijn tien operatiekamers gebouwd, zeventig dagbehandelingplekken geconstrueerd en vier verpleegafdelingen. Per verpleegafdeling zijn er twintig vierpersoonskamers en vierenzestig eenpersoonskamers. Bijna alle kamers hebben een wijds uitzicht, op het nieuwe Leidsche Rijn of op de Domtoren in de verte.<

Overige St. Antonius locaties
Op 1 juli zal de nieuwe St. Antonius Polikliniek Overvecht geopend worden aan de Neckardreef 6 in Utrecht. Vervolgens zal op 16 september het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht aan de Soestwetering 1 open gaan voor patiënten. De ziekenhuizen in Overvecht en Oudenrijn zullen tegen die tijd hun deuren sluiten. Patiënten kunnen blijven rekenen op de zorg die ze gewend zijn. Medisch specialisten, verpleegkundigen en het overige zorgpersoneel verhuist mee naar het nieuwe ziekenhuis.

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein blijft bestaan. Net als de poliklinieken in Houten en De Meern. In deze laatste zal straks het St. Antonius Spatadercentrum gevestigd zijn. De St. Antonius Polikliniek Vleuterweide zal 27 juni sluiten.

Zo blijft het St. Antonius Ziekenhuis met 2 ziekenhuizen en 3 poliklinieken dichtbij u in de buurt. Ook in de toekomst blijft het St. Antonius Ziekenhuis werken aan de kwaliteit van zorg en zullen de medewerkers zich inzetten om het nieuwe ziekenhuis voor 16 september gebruiksklaar te maken.<

Kijk voor meer informatie over onze locaties op: www.antoniusziekenhuis.nl/nieuwbouw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen