Harry van Goor benoemd tot hoogleraar Chirurgieonderwijs

Array

De heer dr. H. (Harry) van Goor (Zwolle, 1957) is met ingang van 1 april 2013 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Chirurgieonderwijs. Het is de enige leerstoel in Nederland op dit vakgebied. Prof. Van Goor zal een leidende rol hebben in de ontwikkeling van het chirurgisch onderwijs, in het bijzonder het vaardigheidsonderwijs.

Harry van Goor studeerde van 1975 tot 1983 geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na drie jaar gewerkt te hebben als transplantatiecooerdinator in Groningen, specialiseerde de heer Van Goor zich op het gebied van de chirurgie in de Isala Klinieken Zwolle en het UMC Groningen (1986 tot 1992). Aansluitend werkte hij twee jaar als fellow vaat- en transplantatie chirurgie in het UMC Groningen.

vaatchirurgIn 1994 vervolgde de heer Van Goor zijn loopbaan in het UMC St Radboud als staflid abdominale (buik) chirurgie. In 1996 promoveerde hij te Nijmegen op een experimentele en klinische studie op het gebied van abcesvorming na buikvliesontsteking. In 1999 werd hij Goor universitair hoofddocent in het bijzonder onderwijs. In 2006 kreeg dr. Van Goor de Heijendaelprijs vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het postacademisch chirurgieonderwijs. Sinds 2009 is hij Principal Lecturer en cooerdinator van de klinische fase voor medische studenten (co-assistentschappen) van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Prof. Van Goor is tevens Principal Investigator en hoofd van het Chirurgisch onderzoekslab in het UMC St Radboud. Hij is nationaal en internationaal erkend vanwege zijn onderzoek op gebied van alvleesklieraandoeningen en complicaties na operatie zoals verklevingen, littekenbreuken, naadlekkage en chirurgische infecties.

Recente artikelen