NZa doet onderzoek bij Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Array

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doet onderzoek bij het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het onderzoek startte maandag, na aanwijzingen dat het ziekenhuis mogelijk foutieve of onterechte declaraties heeft verstuurd.

De NZa bekijkt de administratie van het Sint Antonius Ziekenhuis om na te gaan of de aanwijzingen voor het fout declareren al dan niet kloppen. De zorg aan patiënten kan tijdens het onderzoek gewoon doorgaan.

De NZa mag als toezichthouder in de zorg onderzoek doen naar de administratie van zorgaanbieders. Dat is geregeld in de Wet Marktordening Gezondheidszorg. Zij kan bij zorgaanbieders nagaan of zij de juiste tarieven en prestaties in rekening hebben gebracht bij zorgverzekeraars.

nzaDe NZa besteedt in haar toezicht extra aandacht aan correct declareren. Al dan niet bewust te veel declareren leidt tot hogere zorgkosten, die uiteindelijk door de consument in zijn premie voor de zorgverzekering worden betaald. De NZa kan, als een zorgaanbieder teveel declareert, handhaven en bijvoorbeeld een aanwijzing, een last onder dwangsom en/of een boete opleggen. Zo deed de NZa in december onderzoek bij een ziekenhuis en legde zij eerder al een half miljoen boete op aan een ziekenhuis dat ligdagen fout declareerde.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen