Computerspel artsen erkend als leermiddel

Array

reanimatieDe door het Erasmus MC ontwikkelde abcdeSIM is de eerste game die erkend wordt als opleidingsinstrument voor artsen. Het computerspel traint dokters in het verlenen van spoedeisende hulp.

Primeur
De game beleefde een primeur door als eerste geaccrediteerd te worden door de KNMG, het Nederlandse Huisartsen Genootschap en de Nederlandse Internisten Vereniging.

Training
AbcdeSIM is een realistisch en geavanceerd computerspel dat artsen traint in de ABCDE-methode. Hierdoor weten dokters beter wat ze moeten doen als ze werkelijk in aanraking komen met patiënten.

Vijf letters
De ABCDE-methode is een wereldwijde standaard om de juiste prioriteiten te stellen bij acuut zieke patiënten. De vijf letters staan voor Airway, Breathing, Circulation, Disability, Exposure. Een bloedende wond kan alle aandacht opeisen, terwijl de patiënt ondertussen misschien geen lucht krijgt.

Award
AbcdeSIM heeft tevens de E-learning Award 2013 gewonnen. De computersimulatie is mede mogelijk dankzij een gift van de stichting Coolsingel.

Zie het persbericht voor uitleg van de game, door dr. Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen