Opbrengst ”Koningin van alle mensen’ naar spierziekten onderzoek

DEN HAAG - Portret Koningin Beatrix in Paleis Noordeinde in Den Haag.Dit is een origineel bericht van Prinses Beatrix Spierfonds
Vanaf vandaag is het lied ‘Koningin van alle mensen’ te downloaden. Op initiatief van RTL Boulevard hebben 18 bekende Nederlandse artiesten dit lied opgenomen om koningin Beatrix te bedanken voor haar jarenlange inzet als vorstin. De opbrengst van het bedanklied gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds en wordt besteed aan onderzoek naar spierziekten.

Sinds haar achttiende is koningin Beatrix al beschermvrouwe van het naar vernoemde fonds. “Haar verbondenheid aan het fonds is van onschatbare waarde”, aldus Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds. “Wanneer zij bijeenkomsten van het fonds bezoekt, is zij altijd zeer hartelijk en vol aandacht voor de mensen om wie het bij ons echt draait; de patiënten en vrijwilligers van het fonds. Ik vind het dan ook een prachtig gebaar van RTL Boulevard om koningin Beatrix op deze manier te bedanken.”

De opbrengst van het bedanklied zal door het Prinses Beatrix Spierfonds worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek. Spierziekten hebben grote impact op het leven van patiënten en hun directe omgeving. Ongeveer 200.000 mensen in Nederland hebben een spierziekte en voor velen van hen is genezing nog niet mogelijk. Het fonds investeert in onderzoek om stapje voor stapje alle spierziekten de wereld uit te krijgen. “Met het downloaden van dit lied helpt u mee dit doel dichterbij te brengen. Doen dus!” zegt Jan-Ite de Ruijter.

Het lied ‘Koningin van alle mensen’ is nu te downloaden via iTunes. Kijk voor meer informatie op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/lied

Bron: ANP Perssupport.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen