Van aken architecten levert zorgappartementen Simeonshof op

Array

Van aken architecten (VAA) heeft zes villa’s van woonzorgpark Simeonshof aan de Kerkstraat in Erp, Noord-Brabant opgeleverd. In de villa’s is ruimte voor 62 zorgappartementen. Het Eindhovense architectenbureau is verantwoordelijk voor het ontwerp en de directievoering.

Ruime opzet
De voornaamste wens van de opdrachtgevers BrabantWonen, BrabantZorg en Area, was dat het nieuwe complex ruim van opzet zou zijn. De zorgappartementen bieden woonruimte aan bewoners die veel waarde hechten aan zelfstandigheid, maar tegelijkertijd aanspraak kunnen maken op de zorg van Simeonshof. VAA heeft dit in het ontwerp vertaald door de zorgappartementen te voorzien van een ruime woonkamer, een of twee slaapkamers, een badkamer en een eigen keuken. Hiermee kunnen bewoners die aanspraak maken op de zorg van Simeonshof toch hun privacy en zelfstandigheid behouden, onder meer door de eigen maaltijd te bereiden.
Ron de Goeij, directievoorzitter bij VAA: “Vooral bij zorgprojecten is het heel belangrijk dat wij als architect de wensen van de opdrachtgevers en toekomstige bewoners in acht nemen. Alleen zo kan zorg van hoge kwaliteit en een prettige leefomgeving voor bewoners worden gecreëerd. Wij hebben daarom, in samenspraak met de Simeonshof en de opdrachtgevers, alles gedaan om de toekomstige bewoners zoveel en zo lang mogelijk vrijheid en zelfstandigheid te bieden.”
Klassieke uitstraling
Woonzorgpark Simeonshof wordt gerealiseerd achter de kerk in Erp in een parkachtige groene omgeving. Een historische plek waar vroeger het klooster was gehuisvest. VAA heeft zich bij het ontwerp van de nieuwbouw laten inspireren door de geschiedenis van deze locatie. Zo is gekozen voor een klassieke opbouw en is het hoofdgebouw neergezet als een omarming naar de kerk. “We hebben geprobeerd om met het ontwerp de sfeer van vroeger terug te halen,” zegt De Goeij. “Dat is in het ontwerp terug te zien in de klassieke opbouw in drie lagen. Daarnaast hebben de villa’s ieder een eigen uitstraling door verschillend kleur- en materiaalgebruik. Het afwisselende metselwerk en de diepliggende kozijnen geven het geheel een robuuste uitstraling.”
Verdere uitbreiding
De zes dorpsvilla’s met zorgappartementen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject Simeonshof. In augustus wordt gestart met de bouw van het nieuwe hoofdgebouw, bestemd voor recreatie, dagbehandeling en zorg voor psychogeriatrische cliënten.
Over van aken architecten
Van aken architecten B.V. is een Nederlands architectenbureau dat is gevestigd in Eindhoven. Van aken architecten (VAA.) is opgericht in 1979 en met ruim 50 medewerkers een van de grotere architectenbureaus in Nederland. Het bureau is gespecialiseerd in zeer complexe opdrachten op het gebied van zorg, hoogtechnologische gebouwen of ontwerpen in gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid. VAA is daarbij actief in zowel binnen- als buitenland.
 
Onder het motto ‘building perfection’ ontwerpt, bouwt en revitaliseert het bureau gebouwen voor opdrachtgevers als ASML, Bosch en Rabobank. Ontwerpen van VAA zijn onder meer de ASML campus en het Ronald McDonaldhuis in Veldhoven, Woonzorgcentrum Molenstaete in Breda, Woonzorgcentrum Catharinenberg in Oisterwijk en Datacentrum Terremark Schiphol. In thuisstad Eindhoven ontwierp VAA De Kennedytoren, De Regent en het Muziekgebouw. Ontwerpen van het bureau over de grens zijn onder andere Park Zhaoqing in China en Kirchberg in Luxemburg. Meer informatie vindt u op www.vanakenarchitecten.nl.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen