SP: Snel duidelijkheid over huurverhoging chronisch zieken en gehandicapten

Array

“Chronisch zieken en gehandicapten moeten zo snel mogelijk weten op welke manier zij worden gecompenseerd voor de nieuwe huurverhogingen. Minister Blok moet stoppen met treuzelen en zo snel mogelijk de beloofde regeling naar de Tweede Kamer sturen. De huurverhogingen zijn met bloedspoed door de Tweede Kamer gedrukt, maar Blok laat deze kwetsbare groep nu in onzekerheid wachten.” SP-Kamerlid Paulus Jansen is niet te spreken over dit lakse gedrag en maant minister Blok tot spoed.


Bij de wetsbehandeling van de inkomensafhankelijke huren diende Jansen een wetswijziging in om chronisch zieken te ontzien. Minister Blok beloofde in antwoord hierop dat er een hardheidsclausule zou komen voor deze groep. Jansen: ‘Ondertussen krijgen de eerste huurders de brief van de woningcorporatie op de mat. Ik krijg veel verontrustte telefoontjes van mensen met hoge zorgkosten, zij kunnen die de huurverhoging betalen en weten niet waar ze aan toe zijn.’
thuiszorg1
De chaos rond de wet stapelt zich op. Jansen: ‘Dit is de zoveelste misstap rond de inkomensafhankelijke huurverhogingen. Blok heeft zijn zaken duidelijk niet op orde. Het lijkt er steeds meer op dat het ministerschap net te hoog gegrepen is voor hem.’ Jansen heeft Kamervragen gesteld.

Bron: SP

Recente artikelen