Diakonessenhuis breidt borstkankerzorg uit

borstkanker3-200x200Het Diakonessenhuis investeert in de zorg voor patiënten met borstkanker. Via een nieuw telefoonnummer is het Diakonessenhuis nu direct bereikbaar voor patiënten en huisartsen als het gaat om borstkanker. Zodra een huisarts een afwijking aan de borst constateert kan hij of zij meteen bellen. Patiënten kunnen diezelfde dag nog in het ziekenhuis op de mammapolikliniek terecht voor onderzoek, de uitslag en het behandelplan. Vrouwen in de regio Utrecht weten daarmee direct waar ze aan toe zijn. Na de diagnose zijn de juiste behandeling en nazorg essentieel. Hiervoor ontvangt het Diakonessenhuis al jarenlang diverse erkenningen waaronder het roze lintje van de Borstkankervereniging en het stempel ‘goede zorg’ van zorgverzekeraar CZ.

Snel terecht en altijd bereikbaar
Via het nieuwe telefoonnummer 088 250 5030 voor de mammapolikliniek kan de huisarts per direct op diezelfde dag een afspraak maken. Ook patiënten kunnen dit telefoonnummer bellen. Ook voor verder onderzoek en eventuele operaties zijn geen wachttijden. Dit reduceert onzekerheid.

Eén aanspreekpunt en ervaren team
Ine Burgmans , chirurg: ‘We hebben als ziekenhuis veel ervaring op het gebied van borstkankerzorg. Meer dan 20 zorgprofessionals uit diverse disciplines zijn al meer dan tien jaar op elkaar ingespeeld om patiënten met borstkanker te behandelen. Die optimale samenwerking vindt plaats achter de schermen binnen en buiten de muren van ons ziekenhuis. Voor de schermen merkt onze patiënt daar niets van. Hij of zij heeft één vast aanspreekpunt die op de hoogte is, luistert en alles regelt conform de wens van onze patiënt. Zoals afspraken, contacten met andere zorgpartners, waaronder de eigen huisarts. Ook geeft hij of zij persoonlijke begeleiding om ondanks de ziekte in balans te blijven’.

Over zorg voor mensen met borstkanker in het Diakonessenhuis
De zorg voor patiënten met borstkanker vindt plaats vanuit de mammapolikliniek. Hier werken chirurgen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, radiologen, pathologen, oncologen, radiotherapeuten en plastisch chirurgen nauw samen om patiënten met borstkanker zo goed mogelijk te onderzoeken, te behandelen en te begeleiden. Ook is er intensief contact met de huisarts en werkt het ziekenhuis samen met diverse specialistische zorgpartners zoals het UMC Utrecht en het Helen Dowling Instituut. Het Diakonessenhuis maakt samen met de patiënt een behandelplan en laat hen zelf keuzes maken en meedenken in het behandelproces. De verpleegkundig specialist is het vaste aanspreekpunt voor de patiënt en regelt alles. Na diagnose en operatie biedt het Diakonessenhuis een zorgvuldig nazorgtraject. Het Diakonessenhuis levert al jaren goede borstkankerzorg. Dat blijkt uit de ervaring van de chirurgen, uit de behandelresultaten, diverse erkenningen voor borstkankerzorg waaronder een roze lintje van de Borstkankervereniging en het stempel ‘goede zorg’ van zorgverzekeraar CZ. Kijk voor meer informatie en de aankondiging voor voorlichtingsavonden over borstkanker op www.diakonessenhuis.nl/borstkanker

Over zorg voor mensen met kanker in het Diakonessenhuis
Het Diakonessenhuis biedt diagnose, behandeling en nazorg van de meest voorkomende kankersoorten, zoals borst-, darm-, prostaat-, lymfeklier- en longkanker. Verpleegkundigen en medisch specialisten, gespecialiseerde apothekers en paramedici werken samen aan de beste behandelingen. De samenwerkingen tussen de verschillende specialismen achter de schermen zorgen voor snelle diagnose en behandeling. Naast aandacht voor de medische en verpleegkundige behandeling, staat in het speciale Dagbehandelcentrum ook de beleving van de ziekte centraal. Het Diakonessenhuis wil patiënten helpen om ondanks hun ziekte ‘in balans’ te zijn en te blijven. Het Diakonessenhuis beschikt over diverse erkenningen voor kankerzorg. Kijk voor meer informatie op www.diakonessenhuis.nl