VNG eist onmiddellijke betrokkenheid zorgakkoord

Array

bestuurDe Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil nog voordat een zorgakkoord wordt afgesloten, meepraten over de inhoud daarvan. Dit stelt de VNG naar aanleiding van geruchten dat afgelopen zater4dag reeds een bestuurlijke klap wordt gegeven op het zorgakkoord. Gemeenten zijn medeverantwoordelijk voor de zorg en hebben grote financiële belangen.

“Het is volstrekt verkeerd om ons niet bestuurlijk te betrekken in deze onderhandelingen”, aldus VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma. “Gemeenten hebben grote verantwoordelijkheden voor belangrijke delen van de zorg. Dat aandeel wordt de komende jaren alleen nog maar groter. Wij zijn bestuurlijk verantwoordelijk en horen dus ook als bestuurder aan die tafel te zitten.”

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen