`Optimale mix’ van deskundigheid in ouderenzorg

Array

ouderenzorgHet project Proeftuinen Ouderenzorg is van start! Doel van dit project is binnen de verpleeghuizen-, verzorgingshuizen- en thuiszorgsector te leren over de optimale mix van deskundigheidsniveaus en disciplines binnen een zorgteam in de ouderenzorg.

V&VN is deelnemer in het project, naast zorgorganisaties en organisaties die ook landelijk bestuurlijk, beleidsmatig of als vertegenwoordiger actief zijn in de zorg. Het project is geinitieerd door V&VN en VWS stelt de financiele middelen beschikbaar.

Leerateliers
De deelnemende zorgteams worden beschouwd als leerateliers. Iedere deelnemende organisatie heeft een leervraag waarvan zij hoopt dat acht leerateliers daarop antwoord of meer inzicht gaan geven. Daarnaast draagt iedere organisatie bij aan de leerateliers. Proeftuinen Ouderenzorg gaat om leren en faciliteren. Met een digitale nieuwsbrief kunnen deelnemende organisaties en geinteresseerden op de hoogte blijven van het project. Een website is in ontwikkeling.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het project Proeftuinen Ouderenzorg? Meld je aan voor de nieuwsbrief bij Danielle van der Schilden (V&VN) via [email protected] o.v.v. “aanmelden nieuwsbrief Proeftuinen Ouderenzorg”.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen