Inschrijving voor Singelloop tegen reuma gestart

De inschrijving voor de Singelloop tegen reuma is geopend. Op zondag 29 september 2013 staat de Utrechtse stratenloop in het teken van reuma. Het Reumafonds hoopt dat de binnenstad roze en rood kleurt van de hardlopers die zich laten sponsoren voor het Reumafonds! Ga naar Singellooptegenreuma.nl voor alle informatie.

[IMG]De Utrechtse Singelloop is een hardloopevenement van 5 en 10 km, zowel voor topatleten als recreanten. Op 29 september vindt de 63e editie plaats. Door de explosieve groei van de deelnemers aan de Singelloop Utrecht heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe locatie. Dit jaar verhuist
de start naar het Wilhelminapark; de finish blijft op de Maliebaan.

samenwerking1-200x194Samenwerking Utrechtrent en Reumafonds
Gerard Peek van organisator UtrechTrent is zeer verheugd over de nieuwe samenwerking met het Reumafonds. “Iets terug doen voor je medemens met reuma is ‘een stap vooruit’. Zelf kunnen sporten draagt bij aan een betere kwaliteit van leven, wat niet voor iedereen is weggelegd. Op grond daarvan vind ik het prachtig dat we als partner samen met het Reumafonds een inspanning kunnen leveren om hier iets aan te doen.”

In beweging tegen reuma
In Nederland leven bijna 2 miljoen mensen met een vorm van reuma, zoals reumatoide artritis en artrose. Dagelijks hebben zij last van pijn, stijfheid en vermoeidheid. Dankzij door het Reumafonds gefinancierd wetenschappelijk onderzoek zijn behandelingen aanzienlijk verbeterd, waardoor reuma nauwelijks meer zichtbaar is.
Lodewijk Ridderbos, directeur Reumafonds: “Hierdoor lopen veel mensen met reuma tegen onbegrip uit hun omgeving aan. Het evenement ‘Singellooptegen reuma’ is voor ons een uitgelezen kans om de impact van reuma onder de aandacht te brengen. En geld op te halen voor meer onderzoek, om mensen met
reuma een betere kwaliteit van leven te geven.”

Wilt u zelf (of samen met uw bedrijf) hardlopen voor het Reumafonds? Of wilt u een van onze lopers sponsoren? Ga dan naar www.singellooptegenreuma.nl/ en meld u aan!

bron: Reumafonds