Koningsspelen in Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Array

Ter gelegenheid van de troonswisseling gaan op vrijdag 26 april meer dan anderhalf miljoen kinderen op 7.500 scholen samen bewegen tijdens de Koningsspelen. Ook patiëntjes in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG kunnen die dag meedoen aan de Koningsspelen. De afdeling Educatieve Voorziening organiseert de Koningsspelen – in samenwerking met de pedagogisch medewerkers en de fysiotherapeuten – van 10 tot 12 uur in de Kinderpatio. Het thema van Koningsspelen is Oudhollandse spelletjes.

De Koningsspelen worden geopend met het zingen van het lied `Bewegen is gezond’ van Kinderen voor Kinderen. De kinderen kunnen onder andere blikgooien, kroontje prik spelen, sjoelen en zaklopen. Bovendien kunnen ze een koninklijke foto van zichzelf laten maken in oranje kleding en met een gouden lijst.

De Koningsspelen zijn een initiatief van het nationaal comité inhuldiging en zijn bedoeld om de sportieve betrokkenheid van de nieuwe koning te eren.

bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen