Nieuw vogelgriepvirus meest dodelijke in zijn soort’

‘Het nieuwe vogelgriepvirus, dat in China aan inmiddels 22 mensen het leven heeft gekost, is ”een van de meest dodelijke” in zijn soort.
Dat concludeert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) na onderzoek. Het virus is gevaarlijker dan de ”oude” vogelgriep waaraan sinds 2003 wereldwijd honderden mensen zijn overleden.

Het is nog niet duidelijk geworden hoe de mensen zijn geïnfecteerd. Er zijn in China 108 mensen met het nieuwe H7N9 virus besmet geraakt. Er zijn nog geen aanwijzingen dat het virus van mens-op-mens kan overgaan.

Een team van experts van de WHO en de Chinese regering deed vijf dagen onderzoek in China. Ze kwamen niet verder met de vraag of het virus van mens-op-mens kan gevaarovergaan. ”Als we naar griepvirussen kijken, dan is dit virus ongewoon gevaarlijk voor mensen”, aldus een van de onderzoekers.

Taiwan meldde woensdag de eerste besmetting buiten China met het nieuwe vogelgriepvirus. Het gaat om een 53-jarige man die net was teruggekeerd uit China.

bron: NU NL

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen