Zelfstandige verpleegkundigen ernstig gehinderd door BTW-heffing

Array

werken-inn-de-zorgBij steeds meer zelfstandige verpleegkundigen wil de Belastingdienst BTW heffen op hun diensten. Terwijl in de Wet Omzetbelasting de diensten van BIG-geregistreerden zijn vrijgesteld van BTW-heffing. V&VN vindt dit een rechtsongelijkheid. Hierdoor kunnen zelfstandige verpleegkundigen hun werk niet meer doen.

Jay van de Wetering, voorzitter V&VN Zelfstandigen: “Hiermee wordt een onheuse en oneerlijke uitzonderingspositie gecreeerd voor zelfstandigen. Als de Belastingdienst deze lijn doorzet en tot 5 jaar deze BTW-heffing kan terugvorderen, voorzien wij het einde van vele zelfstandigen.”

Kamervragen
Recent dienden CDA-Kamerleden vragen in bij staatsssecretaris Frans Weekers van Financien en de minister van VWS. De staatssecretaris had eerder op vragen van PvdA over de BTW-heffing van zelfstandigen in de zorg antwoord gegeven. Jay van de Wetering: “Als V&VN hopen we deze kwestie snel op te lossen. Ook door de recente vrijspraak van BTW-heffing van een zelfstandige verpleegkundige door de Rechtbank Zeeland West-Brabant gaan wij uit van een goede afloop. We houden de zaak nauwlettend in de gaten en starten, wanneer dat nodig is, verdere acties op.”

Lees meer over zelfstandigen in de zorg bij V&VN Zelfstandigen

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen