Belangrijke impuls voor borstkankerbehandeling op maat

borstkankerVanaf heden nodigt Pink Ribbon wetenschappers uit om een financieringsvoorstel in te dienen voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van borstkanker. In de nieuwe financieringsronde ligt de focus op twee actuele thema’s, onderzoek naar behandeling bij uitgezaaide borstkanker en het voorkomen van overbehandeling.

Uitgezaaide borstkanker
Afgelopen oktober, in de borstkankermaand, heeft Pink Ribbon aandacht gevraagd voor borstkankerpatiënten met uitgezaaide borstkanker. Een onderwerp waar nog te weinig over wordt gepraat, waarover de informatievoorziening gering is en waarvoor meer onderzoek dringend gewenst is.

Voorkomen van overbehandeling
Bij het effectief behandelen van borstkanker is maatwerk en daarmee een gepersonaliseerde behandeling  steeds belangrijker. Iedere patiënt en iedere tumor zijn uniek.  Pink Ribbon wil dat de behandeling én de nazorg nog beter worden afgestemd op de specifieke situatie van de patiënt. Dit leidt tot betere overlevingskansen, minder onnodige belasting en minder bijwerkingen.

Pink Ribbon roept wetenschappers op om hun onderzoeksvoorstel op deze twee gebieden in te dienen.

Er wordt gestart met een vooraanmelding. Wetenschappers kunnen tot maandag 3 juni 2013 hun vooraanmelding indienen. Aanvragers krijgen in juli 2013 bericht of zij een volledige aanvraag mogen indienen. De subsidies worden in februari 2014 definitief toegekend.

Beoordeling van de aanvragen
De Wetenschappelijke Adviesraad van Pink Ribbon beoordeelt de aanvragen op kwaliteit,
relevantie en impact. Deze onafhankelijke adviesraad bestaat uit vooraanstaande medisch deskundigen onder leiding van voorzitter Prof. dr. Hans Nortier.

Dankzij een geslaagde pilot tijdens de vorige financieringsronde, beoordeelt vanaf dit jaar ook de Patiënten Adviesraad van Pink Ribbon de voorstellen. Zij beoordelen vanuit de invalshoek van de patiënt.

Lopende onderzoeken
Meer informatie over lopende onderzoeken: http://doelbestedingen.pinkribbon.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen