Klei is een mooi middel om handrevalidanten te laten oefenen

Array

Overhandiging 4.000 pakketjes klei aan Tolbrug Specialistische Revalidatie
Handrevalidatie Tolbrug heeft op 21 april 2013 maar liefst 4.000 pakketjes klei uit handen gekregen van Nationale Nederlanden. De klei wordt als oefenmateriaal gebruikt bij revalidanten, zowel volwassenen als kinderen, om de beweging, kracht en snelheid in de handen terug te krijgen. Een gedeelte van de kleipakketjes gaat naar KinderExpertiseCentrum Atlent, een samenwerkingsverband van Tolbrug en mytylschool Gabriël.

Handtherapeute Marion Coolen kwam de kleipakketjes van Nationale Nederlanden via een connectie op het spoor en bedacht dat dit voor revalidanten een goede manier is om met de handen bezig te zijn. Na de actie van Nationale Nederlanden, die naar al hun klanten pakketjes klei stuurden onder het motto ‘Kneed uw pensioen zodat het aansluit op uw persoonlijke situatie’, waren er nog 4.000 pakketjes over en die wilden zij graag aan een goed doel schenken. kleiUiteindelijk is dit dus Tolbrug geworden. Coolen: ‘De klei is een mooi middel om revalidanten te laten oefenen. Het is heel zacht en het zet aan tot bewegen. Het voelt heel prettig om ermee bezig te zijn en je werkt tegelijkertijd wel aan het verbeteren van de inschakeling van je handen’.

Handtherapie Tolbrug
Eén van de specialisaties van Tolbrug is handrevalidatie. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten, die zich hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. Zij houden zich bezig met revalidanten met traumatisch handletsel, aangeboren en verworven handletsel. Er werken tien handtherapeuten bij Tolbrug.

Jeroen Bosch Ziekenhuis 
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

 

Recente artikelen