100 jaar Antoni van Leeuwenhoek, 100 medewerkers samen de berg op

Array

antoni-van-leeuwenhoekIn oktober 2013 bestaat het Antoni van Leeuwenhoek honderd jaar. Vanwege deze bijzondere mijlpaal doen op 5 en 6 juni 2013 100 medewerkers en vrienden mee aan de Alpe d’HuZes, een jaarlijks terugkerende actie waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Het motto daarbij luidt: ‘opgeven is geen optie’.

Een van de medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek die zich dagelijks bezighoudt met onderzoek is Roy van Heesbeen. Ook hij fietst mee en bedacht samen met collega’s een aantal acties om geld op te halen. “Vaak zijn familie en kennissen niet echt bekend met de onderzoekswereld. We hebben daarom een rondleiding op het researchlab gegeven. Zo’n rondleiding geeft een goed beeld van wat er met het geld gebeurt.”

Ook verpleegkundig specialist Heleen Hauer fietst mee de Alpe d’HuZes op. “In mijn werk in het Antoni van Leeuwenhoek zie ik iedere dag dat de ziekte kanker gepaard gaat met veel ups en downs. Met mijn deelname aan de Alpe d”HuZes wil ik het onderzoek naar de strijd voor overwinning op kanker steunen.”

De mammapoli is goed vertegenwoordigd in het Antoni van Leeuwenhoek Team voor Alpe d’HuZes. Op de mammapoli doorlopen patiënten met een verdenking op borstkanker diverse onderzoeken en krijgen dezelfde middag de uitslag en het eventuele bijbehorende behandelplan. De chirurgen Marie-Jeanne Vrancken Peeters en Hester Oldenburg, internistoncoloog Sabine Linn, radiotherapeut Berthe Aleman en verpleegkundig specialisten Heleen Hauer en Feikje Hoving hebben inmiddels een aanzienlijk bedrag bijeen vergaard en zijn stevig aan het trainen voor de bergbeklimmingen in juni.

Andere medewerkers die meefietsen zijn onderzoeker Roderick Beijersbergen en de bestuursleden Wim van Harten en René Medema, bestuursvoorzitter.

De prestaties van het Antoni van Leeuwenhoek Team zijn te volgen via Facebook.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen