Geen nieuwe actieve tuberculose geconstateerd Martini Ziekenhuis

Array

tuberculose-bacterie-200x200Geen nieuwe actieve tuberculose geconstateerd na geval van open tuberculose bij medewerker Martini Ziekenhuis
Bij geen van de 370 medewerkers en 46 patiënten die in de afgelopen periode zijn getest op tuberculose is actieve tuberculose aangetoond. Zij moesten een test ondergaan nadat in januari bij een medewerker van het Martini Ziekenhuis open tuberculose werd geconstateerd. Geen enkele patiënt is besmet geraakt. Bij twaalf medewerkers is een latente tuberculose infectie aangetoond. Zij zijn goed voorgelicht en staan onder controle. De oorzaak van hun besmetting kan overigens niet worden vastgesteld, het is zeer goed mogelijk dat zij al eerder in hun leven besmet zijn geraakt.

Sebastiaan Vroegop, longarts in het Martini Ziekenhuis, is tevreden over de hoge opkomst voor de test. ‘Van de medewerkers die we opgeroepen hebben voor een test, heeft 98% zich ook daadwerkelijk laten onderzoeken. De samenwerking met de GGD verliep heel erg goed en ook van de mensen die zij opriepen voor een test, heeft het overgrote deel zich gemeld.’

De medewerker bij wie in januari open tuberculose werd geconstateerd is inmiddels thuis, maar nog niet aan het werk. De medewerker is niet meer besmettelijk maar wordt wel nog behandeld.

Tuberculose
Tuberculose is een besmettelijke infectieziekte. De bacterie is overdraagbaar als iemand met open longtuberculose de bacterie uithoest en de ander de bacterie inademt. De kans is bij gezonde mensen uiterst gering dat de ziekte tuberculose zich ontwikkelt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen