Online begeleiding bij ongewenste zwangerschap

Array

denken piekeren hoofdDit is een origineel bericht van Fiom
Fiom ontwikkelt momenteel een online begeleidingsprogramma bij ongewenste zwangerschap. Hierin biedt zij informatie en begeleiding bij het maken van een keuze bij een ongewenste zwangerschap. Door opgelegde bezuinigingen moet Fiom haar face to face hulpverlening afbouwen. Op deze innovatieve wijze wil zij haar expertise blijven inzetten op een manier die bovendien goed aansluit bij de leefwereld van de doelgroep. Fiom-hulp is zo bereikbaar voor iedereen in Nederland.

“We helpen bij het ordenen van gevoelens en gedachten, onderzoeken de mogelijkheden en de consequenties, zegt Jokelien Miedema, projectleider. “De informatie en het begeleidingsdeel zijn gericht op het nemen van een weloverwogen en geïnformeerd besluit.”
“Mensen zoeken steeds vaker hulp via internet en dit digitale programma sluit daar goed op aan. Tot op heden vindt deze begeleiding in de vorm van “face to face” gesprekken plaats. Met dit digitale programma begeleiden we vrouwen en meisjes door hun keuzeproces vanuit hun eigen huis, op ieder tijdstip van de dag”, aldus Jokelien Miedema.

Fiom kenniscentrum en specialist op het gebied van ongewenste zwangerschap
De hulpverlening aan vrouwen en meisjes die onbedoeld zwanger zijn, is uniek en opgebouwd door jarenlange praktijkervaring binnen Fiom.

Alle activiteiten rond een ongewenste zwangerschap zijn gericht op het onafhankelijk en neutraal ondersteunen van vrouwen in het nemen van een weloverwogen en geïnformeerd besluit. We gaan uit van het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw over haar eigen lijf en leven.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen