Nieuwe directeur Hartstichting

Array

hartstichtingPer 1 mei is Floris Italianer gestart als nieuwe directeur van de Hartstichting. Hiermee volgt hij Hans Stam op die met pensioen gaat.

Italianer over zijn benoeming: “Het is een uitdaging om de Hartstichting in een tijd waarin ontwikkeling in de wetenschap grote stappen voorwaarts maakt te begeleiden en te besturen. We gaan de strijd tegen hart- en vaatziekten intensiveren door nog meer in contact te staan met patienten, vrijwilligers, (potentiele) donateurs, wetenschappers en preventie – of zorgprofessionals. Onze betrokkenheid in de strijd is wat ons allen verbindt. Er zijn 1 miljoen hart- en vaatpatienten en het heeft dus een grote impact op onze samenleving. Met deze nieuwe inslag willen we de Hartstichting in deze sterk veranderende maatschappij een centrale plaats in laten nemen.”

Over Floris Italianer
Italianer (1959) studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn doctoraalexamen Economics, Finance & Marketing aan de RSM Erasmus Universiteit. Hij werkte de afgelopen tien jaar in de gezondheidszorg waarbij hij onder meer zorginstellingen en medische specialistenadviseerde op het gebied van nieuwe activiteiten, financiering en groei.

Hij was als directeur/bestuurder bij de stichting DBC-Onderhoud belast met het financieringssysteem van de Diagnose Behandeling Combinaties (DBC’s) in de zorg. Daarvoor was hij algemeen directeur van VisionClinics, een landelijk opererend netwerk van ooglaserklinieken. Verder is Floris Italianer bestuurslid van hospice Kajan, een organisatie die zich richt op een kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen in de laatste periode van hun leven. Floris woont samen en heeft een zoon en een dochter.

Over de Hartstichting
Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatienten in ons land. Aan hart- en vaatziekten overlijden per dag ruim 100 mensen. Dagelijks komen 1000 mensen met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis terecht. De preventie, behandeling en genezing van de ziekte is de belangrijke missie van de Hartstichting. Wij strijden tegen hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken in ons land, door onder andere voorlichting te geven over een gezonde leefstijl en door innovatieve verbeteringen in de zorg te bewerkstelligen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen