Coöperatie Univé sluit 2012 af met positief resultaat

geld1-300x235Verzekeraar Univé heeft haar eerste jaar als zelfstandige organisatie afgesloten met een netto winst van € 45 miljoen.  De N.V. Univé Schade liet een sterke resultaatsverbetering zien met een netto winst van €  19 miljoen. Een forse stijging ten opzichte van 2011 toen nog een verlies van  € 3 miljoen werd geboekt.

“Het was een enerverend jaar”, aldus Conrad Rombout,  bestuurder van Univé.  “We stonden voor een forse opdracht: ons eigen bedrijf opnieuw vormgeven na vijf jaar in een fusie-organisatie te hebben geopereerd. Er moest veel gebeuren. We zijn er nog niet, maar we hebben er – zeker na dit jaar – alle vertrouwen in dat we als zelfstandig Univé de toekomst tegemoet kunnen”.

De winst is voornamelijk te danken aan goede beleggingsresultaten. In de komende jaren worden  de operationele kosten verder teruggebracht, zodat ook het technisch resultaat een rooskleuriger beeld zal geven.

“Het resultaat is uitstekend. We gaan in de komende periode flink investeren om onze dienstverlening verder te verbeteren, want we willen graag hoog blijven scoren op klantvriendelijkheid. Daarom voegen we de winst toe aan onze reserves. Daarmee kunnen we onze systemen ontwikkelen, opdat we de klant nu en in de toekomst  goed kunnen blijven bedienen, ook via internet. Daarnaast blijven ook de winkels bestaan. Op die manier denken we ook in de huidige markt premiegroei te realiseren ”, aldus Rombout.

Univé is een coöperatieve organisatie die gericht is op het bieden van financiële zekerheid aan haar leden. De organisatie wordt niet gedreven door winst en aandeelhoudersbelang, maar door ledenbelang.
Coöperatie Univé UA vormt samen met dochterbedrijven  N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her de Univé Groep.  Daarnaast zijn aan Univé 18 Regionale Univé’s verbonden, die zelfstandig brandverzekeraar zijn en daarnaast bemiddelen in financiële producten.

Univé maakte de voorgaande vijf jaar deel uit van de verzekeraarscombinatie  Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT), maar staat sinds 1 januari 2012 weer op eigen benen.  In dit eerste jaar als zelfstandige organisatie zag Univé haar klantgerichtheid beloond met de overall Customer Performance Award.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen