Informatie over wetenschappelijk onderzoek voor kankerpatiënten

Array

EINDHOVEN – Kankerpatiënten die op zoek zijn naar actuele informatie over wetenschappelijk onderzoek, kunnen sinds 2009 terecht op de website www.kankeronderzoek.info. De site is onlangs vernieuwd en het aantal studies is bijna verdubbeld. Bezoekerscijfers (circa 2.000 per maand) tonen aan dat deze informatie in een belangrijke behoefte voorziet.

Op Kankeronderzoek.info wordt betrouwbare en actuele informatie gepubliceerd over wetenschappelijke onderzoeken bij kanker die vallen onder de reikwijdte van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO). Het kan daarbij gaan om onderzoeken naar nieuwe diagnostische methoden, operatietechnieken, bestralingsmethodes, combinaties van behandelingen en medicijnenonderzoek maar ook verpleegkundig of psychologisch onderzoek kunnen meegenomen worden. De site bevat momenteel achtergrondinformatie over ruim tweehonderd onderzoeken.

exoom sequencingHet vinden van de juiste informatie gaat snel en eenvoudig op www.kankeronderzoek.info via een heldere menustructuur. Vervolgens wordt per kankersoort in begrijpelijke taal informatie gegeven over onder andere het doel van het onderzoek, de voorwaarden voor deelname, de (extra) belasting voor de patiënt, de mogelijke bijwerkingen en de ziekenhuizen die aan het onderzoek deelnemen. De site bevat ook algemene informatie over deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

  • De website www.kankeronderzoek.info is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ).

    Bron: IKZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen