Jaap van den Heuvel nieuwe voorzitter Centramed

Array

Jaap van den Heuvel, bestuursvoorzitter Reinier de Graaf Groep, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van medische aansprakelijkheidsverzekeraar Centramed. Vandaag nam hij tijdens de Algemene Ledenvergadering de voorzittershamer over van Wout Adema, die na acht jaar de RvC van Centramed verlaat. Daarnaast is, na unanieme instemming van de leden, de toetreding tot de Raad van Dolf Kamermans ter goedkeuring voorgelegd aan toezichthouder De Nederlandsche Bank.

De Algemene Ledenvergadering – waarin de zeventig aan Centramed verbonden zorginstellingen zijn vertegenwoordigd – toonde zich positief over de gepresenteerde jaarcijfers 2012. Voor het achtste jaar op rij sloot Centramed af met een positief resultaat, te weten € 928.000. centramedOok nam de solvabiliteit verder toe, tot ver boven de gestelde vereisten. De leden namen bovendien met instemming kennis van de ingezette maatregelen om, samen met andere belanghebbenden, het afhandelingsproces van medische aansprakelijkheidszaken te verkorten en te verhelderen.
Scheidend voorzitter Wout Adema, senior manager Zorginkoop Tweedelijnszorg Achmea maakte acht jaar lang deel heeft uit van de Raad van Commissarissen, waarvan vierenhalf jaar als voorzitter. In die periode droeg hij bij aan de substantiële groei die Centramed heeft doorgemaakt. Centramed en haar leden zijn Wout Adema daarvoor veel dank verschuldigd.
Aantredend voorzitter Jaap  van den Heuvel is sinds mei 2012 als commissaris verbonden aan Centramed. Van den Heuvel is sinds 2008 bestuursvoorzitter van de Reinier de Graaf Groep. Daarvoor bekleedde hij die functie bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Nieuw RvC-lid Dolf Kamermans heeft ruime ervaring opgedaan in diverse bestuursfuncties bij zorgverzekeraars, eerst bij Zilveren Kruis, later Achmea. Zijn benoeming komt voort uit de uitdrukkelijke wens van Centramed tot een bredere samenstelling van de Raad, met vertegenwoordiging ook van buiten de ledengroep en zorgsector.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen