Nationale Draag-Weer-Wit-Week in het JBZ

Voorlichtingsavond over hevig menstrueel bloedverlies
In de week van 3 tot en met 7 juni 2013 is het de nationale Draag-Weer-Wit-Week. Ziekenhuizen in heel Nederland organiseren voorlichtingsbijeenkomsten over hevig menstrueel bloedverlies, de oorzaken en medische oplossingen. Ook de polikliniek Gynaecologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis houdt op 4 juni van 19.30 uur tot 20.30 uur een voorlichtingsavond over dit onderwerp. Inschrijven voor deze avond kan via www.hevigbloedverlies.nl. Gynaecoloog Jan Willem van der Steeg: “Voor vrouwen met een hevige menstruatie zijn de zomermaanden confronterend. Wij helpen deze vrouwen graag, zodat zij weer zorgeloos dunne en lichte kleding kunnen dragen.”witte-jurk

Eén op de vijf vrouwen heeft last van hevig bloedverlies. Soms is dit bloedverlies zelfs zo hevig dat het sociale leven er door wordt beïnvloed. “Helaas schamen veel vrouwen zich voor dit probleem en zoeken zij geen hulp”, aldus Van der Steeg, gynaecoloog. “Ons doel is om het taboe rondom hevig bloedverlies te doorbreken en vrouwen te laten zien dat er oplossingen zijn. Er zijn tegenwoordig meerdere behandelmethoden die het hevig bloedverlies tijdelijk of permanent kunnen verminderen”.

Mogelijke oorzaken van hevig bloedverlies kunnen myomen, poliepen en hormoonschommelingen zijn. Tijdens de voorlichtingsavond gaan de gynaecologen samen met een huisarts in op deze oorzaken en leggen zij uit wat de verschillen zijn tussen een ‘normale’ en ‘hevige’ menstruatie. De gynaecologen bespreken welke oplossingen er zijn. Ook wordt de rol van de huisarts besproken.
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Recente artikelen