Nieuwe website van Angst Dwang en Fobie stichting:

Array

Eén op de vijf Nederlanders maakt in zijn of haar leven een angststoornis door. We spreken dan al snel over meer dan een miljoen mensen.
Op de vernieuwde site van de ADF stichting, de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met angst, dwang, fobie en/of depressie, staat veel interessante en zinvolle informatie waar mensen met klachten, maar ook andere betrokkenen veel aan hebben. In deze tijd waar de nadruk ligt op gezondheid en presteren, is het vaak ‘not done’ angsten of depressieve gevoelens te hebben. De site voorziet dan ook in een groeiende behoefte aan informatie hierover.

angst fobie dwangResultaat
De site van de ADF stichting is overzichtelijk, toegankelijk en de diverse onderwerpen zijn makkelijk te vinden. Er staat onder meer uitleg over betrouwbare en effectieve therapieën. De stichting verzorgt ook zelf cursussen en informatieavonden.

Verschillende sites over angsten zijn niet geheel betrouwbaar. Er zijn commerciële organisaties die een kortdurende therapie aanbieden waarbij snel resultaat wordt beloofd, maar die uiteindelijk veel geld kost en vaak vrijwel niets oplevert.

De ADF stichting is een non-profit organisatie die onafhankelijke informatie beschikbaar stelt en samenwerkt met gespecialiseerde klinieken in Nederland.

Antidepressiva, mindfulness en lotgenotencontact
Bij zowel angst, dwang, fobie als depressie schrijven behandelaren vaak medicatie voor. Dit is niet altijd nodig. Ook therapie kan uitkomst bieden.

Er leven vaak vragen bij mensen over medicatie. Op de site is veel informatie hierover te vinden, onder andere over de verschillende soorten antidepressiva, de bijwerkingen en de voor- en nadelen van gebruik van medicatie bij zwangerschap en borstvoeding.

De verschillende vormen van angst, dwang, fobie en depressie zijn goed uitgewerkt en herkenbaar. Ook staat er informatie over zelfhulp, lotgenotencontacten, cursussen en andere behandelingen waaronder Mindfulness en Acceptance Commitment Therapy.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen