Koningin onthult beeld Sophietje

Array

MaximaMei2013_2Koningin Máxima heeft in het jubilerende Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis verpleegafdelingen en poliklinieken bezocht. Ook onthulde zij daar een beeld van Sophietje.

Oudste
Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam bestaat in mei 2013 precies 150 jaar. Het is het oudste kinderziekenhuis van Nederland, zoals de NOS berichtte, met de toevoeging: “Er zijn afdelingen kindergeneeskunde en kinderchirurgie, maar in het ziekenhuis werken ook psychologen en psychiaters voor kinderen.”

Knutselen
In de centrale hal trok Máxima woensdag 22 mei samen met twee kinderen een doek van het moderne beeld Sophietje, de mascotte van het Sophia. De koningin schoof aan bij knutselende kinderen, die vol spanning op haar komst wachtten.

Medewerkers
Onder meer op de afdeling 1-Zuid sprak ze een tiental medewerkers. Die dag opgenomen patiënten en patiëntjes waren uitgenodigd voor de feestelijke activiteiten.

Kookboek
Ter ere van het jubileum   heeft het kinderziekenhuis een prachtig kookboek uitgebracht. De koningin kreeg dit overhandigd van het patiëntje dat trots op de cover prijkt. Het kookboek bevat de recepten van de lievelingsgerechten van (ex)patiënten, hun ouders en medewerkers van het kinderziekenhuis.
Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen